ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ…ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ…ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

Επαναχρησιμοποιήστε τα χαρτικά σας δημιουργώντας!


Αν έχετε αποκόμματα από εφημερίδες ή κόμιξ που δεν διαβάζετε πια, μην τα πετάξετε!! Το ντεκουπάζ με χαρτί από κόμιξ ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, εφημερίδες, χειρόγραφα, έχει γίνει πλέον μόδα! Είναι εύκολο και αλλάζει γρήγορα και εντυπωσιακά τα αντικείμενα σας είτε πρόκειται για σκουλαρίκια, παπούτσια και άλλα τέτοια αξεσουάρ, είτε για μπολ αποθήκευσης, κουτιά μέχρι και έπιπλα σαλονιού, μπάνιου κλπ. Εφαρμόζεται παντού, σε όλες τις επιφάνειες που μπορούν να διακοσμηθούν, είναι ευφάνταστο και αισθητικά όμορφο!


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Πρόκειται για μια διαδικασία απλή και γρήγορη! Αναλόγως την επιφάνεια που θέλετε να επεξεργαστείτε θα χρειαστείτε και τα αντίστοιχα υλικά. Γενικότερα στις πορώδεις επιφάνειες (ξύλο, χαρτόνια, κεραμικά) και στις μεταλλικές είναι καλό να έχει προηγηθεί αστάρωμα για να κλείσουν οι πόροι και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα χωρίς να το επηρεάσει η υγρασία.


ΥΛΙΚΑ:

-Κόμιξ, εφημερίδες κλπ

-Primer λευκό (αστάρι)

-Κόλλα ειδική για ντεκουπάζ (μπορείτε να προμηθευτείτε και την ειδική κόλλα-βερνίκι και να μην χρειαστεί να περαστεί το αντικείμενο με βερνίκι στο τέλος)

-Βερνίκι νερού

-Πινέλο

-Ψαλίδι


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:

1. Με το πινέλο, περνάτε την επιφάνεια με αστάρι (αν χρειάζεται).

2. Μόλις στεγνώσει εντελώς, τοποθετείτε τα αποκόμματα από κόμιξ που επιλέξατε πάνω στην επιφάνεια του αντικειμένου. Αφού βεβαιωθείτε που θα το τοποθετήσετε απλώστε μια στρώση κόλλας από πάνω του μέχρι να το καλύψετε τελείως. Η φορά του πινέλου θα πρέπει να είναι από το κέντρο του χαρτιού προς τα έξω για να αποφύγετε τις φουσκάλες.

3. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια με τα χαρτιά.

4. Μόλις στεγνώσει εντελώς η κόλλα, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, περάστε το αντικείμενο με βερνίκι νερού. Μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε την κόλλα-βερνίκι, ώστε να μην χρειαστεί το τελευταίο βήμα.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

ΑΣΤΑΡΙ -PRIMER ΛΕΥΚΟ 200ML

ΚΟΛΛΑ+ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ DECOUPAGE 250ML