DIY Καλοκαιρινά Σανδάλια

DIY Καλοκαιρινά Σανδάλια

Μια όμορφη ιδέα που μπορεί να αξιοποιήσει άδεια μπουκάλια κρασιού σαν διακόσμηση!! Επιλέξτε χρώματα που σας αρέσουν και πιάστε τα πινέλα!! Είναι οικονομικό και γρήγορο!


Tip: Εκτός από γκλίτερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφραγίδες με διαφορετικό χρώμα!!


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Το “Do It Yourself” (Κάντο Μόνος Σου) δεν είναι απλά μια τάση, είναι ένας τρόπος ζωής για ανθρώπους με δημιουργικότητα και όρεξη να αλλάξουν ή να προσθέσουν πινελιές στην καθημερινότητά τους. Ξεκινά από απλά πράγματα (ρούχα, παπούτσια, έπιπλα) και καταλήγει σε μια προσωπική φιλοσοφία και άποψη!


Το καλοκαίρι έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα και τα πατουσάκια μας είναι έτοιμα για εξορμήσεις! Τι πιο ενδιαφέρον από το να μοιραστούμε μαζί σας όμορφες ιδέες και συμβουλές που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον!


 

ΝΕΟ: Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε ποικιλία από σανδάλια!!!


ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)


-Κορδέλα λευκή ή χρωματιστή 


-Χάντρες


-Κοχύλια μικρά (προαιρετικά)


-Κόλλα για ύφασμα


-Βελόνα/κλωστήΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Βάλτε κόλλα πάνω στα λουράκια και τυλίξτε την κορδέλα γύρω από αυτά.

Τυλίξτε με την κορδέλα την διχάλα, ενώνοντας τα δύο λουριά και κολλήστε με κόλλα στο τελείωμα.

Ράψτε πάνω στην κορδέλα χάντρες και κοχύλια

Κορδέλες

ΧΑΝΤΡΕΣ MIYUKI DELICA

ΧΑΝΤΡΕΣ ΑΠΛΕΣ

ΚΟΛΛΑ DECOUPAGE ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑ 100ML


 

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)

-Ύφασμα Vivi Gade (μονόχρωμο ή με σχέδια)

-Πιστολάκι σιλικόνης

-Ψαλίδι

-Χρωματιστό κουμπίΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Αναποδογυρίστε τις σαγιονάρες και αφαιρέστε τα κλιπς, ώστε να βγάλετε εντελώς τα λουράκια και να μείνει μόνο η σόλα.

Τοποθετείστε το πέλμα σας στην σαγιονάρα και μετρήστε την απόσταση από την διχάλα μέχρι την φτέρνα σας. Κόψτε δύο λωρίδες πάχους 4cm. Το μήκος της κάθε λωρίδας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10cm περισσότερα από την μέτρηση που κάνατε , για να μπορούν να δεθούν μεταξύ τους (για την κάθε σαγιονάρα χωριστά). 

Περάστε τώρα και τις δύο λωρίδες από την κεντρική τρύπα (διχάλας) και κάντε τους ένα κόμπο στην άκρη. Με την βοήθεια της σιλικόνης κολλήστε το, στο κάτω μέρος της σόλας. Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία και για τις δυο σαγιονάρες. 

Δέστε τις δύο άκρες μεταξύ τους με απλό φιόγκο

Κόψτε άλλες δύο λωρίδες ίδιου πάχους  και μήκους 7-8 cm. Διπλώστε τη λωρίδα και ανάμεσα περάστε το ένα λουράκι. Περάστε την από την τρύπα και με τις δύο άκρες κάντε ένα γερό κόμπο στο κάτω μέρος της σόλας. Κολλήστε και πάλι με σιλικόνη και κόψτε ό,τι περισσεύει. 

Για το διακοσμητικό λουλούδι, από το ίδιο ύφασμα κόψτε 2-3 μοτίβα λουλουδιού και ράψτε τα μεταξύ τους με ένα χρωματιστό κουμπί. Μπορείτε είτε να τα κολλήσετε, ράψετε πάνω στο ένα λουράκι είτε να τα τοποθετήσετε σε μια παραμάνα για να τα βάζετε/βγάζετε όποτε θέλετε!!

ΥΦΑΣΜΑΤΑ TANTE EMA

Vivi Gade

ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΙΝΙ 11X11CM +3 STICK

ΚΟΥΜΠΙΑ


ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΝΗΜΑΤΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σανδάλια απλά ή σαγιονάρα

-Νήματα σε παραπάνω από 1 χρώματα

-Κόλλα για ύφασμα

-Ψαλίδι


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Δένετε το νήμα σας στην άκρη του ενός λουριού και ξεκινάτε να το τυλίγετε γύρω από το λουρί, τοποθετώντας παράλληλα κόλλα και πιέζοντας το νήμα ελαφρά. Προσέχετε να καλύπτονται καλά τα κενά.  Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα, δένετε την άκρη του τελευταίου νήματος, με την άκρη του καινούριου, με ένα κόμπο,  και συνεχίζετε να τυλίγετε κανονικά.

Μόλις περάσετε από το ένα λουρί στο άλλο, «κλείστε» το δένοντάς το με κόμπο στην άκρη.

Περάστε με λίγη κόλλα ξανά τα νήματα από πάνω κα αφήστε να στεγνώσει. Η κόλλα μόλις στεγνώσει θα γίνει διαφανής και θα προστατεύει από την υγρασία.

ΚΟΛΛΑ DECOUPAGE ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑ 100ML

 

 ΠΛΕΓΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)

-Κορδόνια χοντρά (υφασμάτινα λινά ή λωρίδες από ύφασμα)

-Κόλλα σιλικόνης (πιστόλι)

-Ψαλίδι


 


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Αναποδογυρίστε τις σαγιονάρες και αφαιρέστε τα κλιπς. Βγάλτε τα λουράκια και αφήστε μόνο την σόλα. 

Πάρτε 3 υφασμάτινα κορδόνια (μήκους μεγαλύτερου από το λουρί που αφαιρέσατε)  και περάστε τα στην μία από τις δύο πάνω τρύπες. Κάντε τα κόμπο κάτω από την σόλα και κολλήστε τον με σιλικόνη. 

Από την κανονική πλευρά, πλέξτε τα λουράκια (πλέξη μήκους όσο το λουρί που αφαιρέσατε) και περάστε τις άκρες στην άλλη από τις πάνω τρύπες. Κάντε τα κόμπο μεταξύ τους κάτω από την σόλα και κολλήστε με σιλικόνη.

Τεντώστε το πλεγμένο κορδόνι προς την διχάλα και με ένα κορδόνι διπλωμένο, κάντε μια μικρή θηλιά και περάστε το στην Τρίτη τρύπα (των δαχτύλων). Κάντε κόμπο κάτω από την σόλα και κολλήστε με σιλικόνη. 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ (για δέσιμο γύρω από τον αστράγαλο)


Αν θέλετε να τους δώσετε παραπάνω στυλ, πάρτε δύο μακριά κορδόνια, περάστε τα από την άκρη του ενός υφασμάτινου λουριού, έτσι ώστε να διπλωθούν στην μέση και πλέξτε τα μεταξύ τους, κάνοντάς τα κόμπο στο κλείσιμο. Κάνετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. 

Vivi Gade

ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΙΝΙ 11X11CM +3 STICK