Blogs

Blogs

24 October, 2020
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SOFT - OIL PASTEL

Τα παστέλ χρώματα χρησιμοποιούνται συνήθως στο σχέδιο και στη ζωγραφική. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παστέλ όπως:

Σκληρά παστέλ-Hard pastel

Μαλακά παστέλ – Soft pastel

Παστέλ -pastel

Παστέλ μολύβια

Λαδοπαστέλ – Oil pastel

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις διαφορές των Soft pastel και Oil pastel καθώς επίσης θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα κατάλληλα παστέλ για εσάς.

Διαφορές μεταξύ oil pastel και soft pastel.

Είναι σημαντικό αρχικά να σημειωθεί ότι όλα τα παστέλ κατασκευάζονται με ανάμειξη μέρος κιμωλίας και μέρος ξηράς χρωστικής (pigment) και στη συνέχεια προστίθεται ένα συνδετικό για να σχηματιστεί η πάστα.

Η κύρια λοιπόν διαφορά μεταξύ των soft και oil pastel  είναι στον τρόπο παραγωγής τους.

SOFT PASTEL

Τα soft pastel  είναι τα πιο συνηθισμένα στην αγορά. Κατασκευάζονται  από λευκή κιμωλία, αραβικό κόμμι και χρωστική ουσία και αυτό εξηγεί το ξηρό ματ φινίρισμα που έχουν. Είναι τα αυθεντικά παστέλ και έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών και την μικρότερη ποσότητα συνδετικού υλικού  για αυτό και έχουν χρωματική ένταση και θρυμματίζονται εύκολα .

Αυτά τα παστέλ δεν κολλάνε στις επιφάνειες και ως εκ τούτου, μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

Έχουν εύθραυστη συνοχή και υφή σε σκόνη .

Αυτό τα καθιστά ιδανικά για ζωγραφικά εφέ, στρώσεις και μίξεις χρωμάτων.

Τα soft pastel έχουν την ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, μεταξύ όλων των άλλων παστέλ. Τα βρίσκουμε σε κυλινδρικές ράβδους και σε διάφορα μεγέθη. Εάν ξεκινάτε πρώτη φορά σχέδιο με παστέλ τότε είναι ιδανικά για εσάς .

Εάν επιθυμείτε το αποτέλεσμα του σχεδίου σας να μοιάζει με ακουαρέλα ή με ζωγραφική με μελάνι τότε θα επιλέξετε τα soft pastel . Επίσης είναι ιδανικά για ανάμειξη και blending , συμπεριφέρονται άψογα και συνδυάζονται όμορφα με άλλα υλικά όπως ακρυλικά, μελάνια νερού και χρώματα ακουαρέλας. Είναι ιδανικά για λεπτομέρειες, αλλά και για εφαρμογή σε μεγάλες επιφάνειες .

OIL PASTEL

Τα  λαδοπαστέλ είναι επίσης πολύ γνωστά στην αγορά και έχουν τη μορφή κυλινδρικών ράβδων .Κατασκευάζονται με χρωστική ουσία (pigment) και  συνδετικό υλικό είναι το  λάδι και το κερί και όχι η κόλλα.

Αυτό δίνει μια μοναδική συνοχή στα λαδοπαστέλ.

Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ των oil και soft pastel.

Αν σας αρέσει η ευελιξία και η υφή των χρωμάτων λαδιού αλλά δεν αντέχετε τη μυρωδιά, τότε τα oil pastel είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Τα oil pastel είναι παρόμοια με τα χρώματα λαδιού, με τη μόνη διαφορά ότι δεν σκληραίνουν και δεν στεγνώνουν.

Ωστόσο, μπορείτε να τα αραιώσετε και να τα επεξεργαστείτε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με τα χρώματα λαδιού.

Το κερί και η κρεμώδης συνοχή τους είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το παστέλ λαδιού, συνιστάται να ασταρώσετε την επιφάνεια με γκέσο έτσι ώστε να αποφευχθεί η απορρόφηση του κεριού και των συνδετικών λαδιών.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ OIL KAI SOFT PASTEL.

·        Μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια .

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα χαρτί που έχει υφή, είναι βέβαιο ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα σε αντίθεση με μια λεία επιφάνεια. ( δείτε εδώ χαρτιά και μπλοκ για παστέλ)
0 Comment
Blogs

25 September, 2020
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΧΑΡΤΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!


ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΧΑΡΤΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

Η απάντηση στην ερώτηση «Τι χαρτί ακουαρέλας να αγοράσω» εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως:

·        Είμαι επαγγελματίας ζωγράφος ή  αρχάριος;

·        Ποιες τεχνικές υδατογραφίας δουλεύω;

·        Τι απαιτήσεις έχω για την διαχρονικότητα του έργου;

·        Tι απαιτήσεις έχω για την απόδοση των χρωμάτων;

‘Έχοντας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα πάμε να δούμε ορισμένους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή: (1) κατηγορίες, (2) τρόπος κατασκευής, (3) ποιότητα, (4) βάρος, (5) υφή, (6) χρωματισμός χαρτιού  και (7) συσκευασία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες  χαρτιού υδατογραφίας:

α. ARTISTS QUALITY : πρόκειται για χαρτιά αντιόξινα (acid-free) με πολύ μεγάλη αντοχή σε όλες τις τεχνικές ακουαρέλας προσφέροντας την μέγιστη απόδοση των χρωμάτων.

β.STUDENTS QUALITY : πρόκειται για χαρτιά που δεν είναι αντιόξινα που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου θα κιτρινίσουν και θα γίνουν εύθραυστα . Αν είστε αρχάριος και επιλέξετε αυτή την κατηγορία θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι το χρώμα δεν θα έχει την καλύτερη απόδοση .

 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Το χαρτί ακουαρέλας κατασκευάζεται συνήθως με μία από τις τρεις διαδικασίες:

Α. Handmade

Β. Mold-made

Γ. Machine-made

Το handmade είναι το καλύτερο και αμέσως μετά ακολουθεί το χαρτί mold -made. Και τα δύο είναι πολύ ανθεκτικά, σταθερά και δεν παραμορφώνονται ακόμα και αν εμποτιστούν με μεγάλη ποσότητα νερού. Και τα δύο διαθέτουν ακανόνιστες επιφανειακές υφές που είναι επιθυμητές στην τεχνική της υδατογραφίας .

Εάν επιλέξετε χαρτί ARTISTS QUALITY , θα πρέπει να είναι handmade ή mold-made.

Το χαρτί STUDENTS QUALITY  είναι συνήθως machine-made, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά φθείρεται και παραμορφώνεται εύκολα.

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Το χαρτί κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ίνες βαμβακιού και κυτταρίνης (cellulose fibers). Στο χαρτί ARTISTS QUALITY αυτές οι ίνες είναι 100% βαμβάκι που το καθιστά ισχυρό αλλά ταυτόχρονα και εύκαμπτο. Το χαρτί που κατασκευάζεται από βαμβάκι αναφέρεται συχνά ως "rag paper".

Τα λιγότερο ακριβά χαρτιά κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ξυλοπολτό ή μερικές φορές συνδυασμό βαμβακιού και ινών α’ κυτταρίνης (cellulose fibers).

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές όπως scrubbing, scraping, taping και masking, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 100% βαμβακερό χαρτί που μπορεί να αντέξει.

 

ΒΑΡΟΣ

Το βάρος του χαρτιού δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας, διότι το καλύτερο χαρτί κατασκευάζεται και βαρύ και ελαφρύ. Το βάρος είναι σημαντικό γιατί τα ελαφρύτερα χαρτιά χρειάζονται τέντωμα πριν από τη χρήση ώστε να μην λυγίσουν ή τσαλακώσουν όταν είναι βρεγμένα. Το βαρύ χαρτί μπορεί να απορροφήσει περισσότερο νερό και σπάνια χρειάζεται τέντωμα. Το βάρος χαρτιού προσδιορίζεται με δύο διαφορετικές μεθόδους: (1) μέτρηση δέσμης 500 φύλλων (22 "x 30") σε λίβρες (λίβρες) ή (2) με μέτρηση ενός φύλλου σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο (gsm ή g / m2).

Το ελαφρύ χαρτί είναι λιγότερο από 140 lb / sm 300 gsm και το βαρύ είναι 300-400 lb / 600-850 gsm.

 

Το βαρύ χαρτί μπορεί να είναι ακριβό, αλλά είναι προτιμότερο για ορισμένους καλλιτέχνες, επειδή δεν χρειάζεται τέντωμα.

Οι αρχάριοι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα χρησιμοποιώντας από 300 gsm βάρος χαρτιού και ελαφρύτερο. Για να αποφύγουν το τέντωμα μπορούν να τοποθετήσουν το χαρτί σε πινακίδα σχεδίου  και να το σταθεροποιήσουν με χαρτοταινία .

ΥΦΗ

Μέχρι τώρα έχουμε εξετάσει αντικειμενικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ποιότητα του χαρτιού. Η υφή, από την άλλη πλευρά, είναι ένα υποκειμενικό θέμα που βασίζεται σε προσωπικές προτιμήσεις και στυλ ζωγραφικής.

 

HOT- PRESSED , είναι το χαρτί με λεία, σκληρή επιφάνεια (λεπτόκοκκο)

Ορισμένοι καλλιτέχνες επιλέγουν το χαρτί αυτό για λεπτομερή εργασία, αλλά άλλοι το θεωρούν πολύ ολισθηρό, καθιστώντας δύσκολο τον έλεγχο του χρώματος.

COLD-PRESSED είναι το χαρτί με μεσαίο κόκκο  (ημι-τραχιά επιφάνεια)κατάλληλο τόσο για λεπτομερή εργασία όσο και για την τεχνική wet on wet.

ROUGH PAPER είναι το χαρτί με τραχύ κόκκο ιδανικό για εργασία με πολύ νερό και προσδίδει μια ιδιαίτερη φωτεινότητα στα χρώματα.

 

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΑΡΤΙΟΥ

Τα περισσότερα χαρτιά είναι λευκά ή κρεμ γιατί στα ανοιχτόχρωμα χαρτιά αποδίδει καλύτερα η φωτεινότητα των χρωμάτων. Όμως, μπορείτε να αγοράσετε χαρτί ακουαρέλας σε διαφορετικά χρώματα ή αποχρώσεις και να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Τα χαρτιά μπορείτε να τα βρείτε σε μεμονωμένα φύλλα διαφόρων διαστάσεων, σε μπλοκ με τις 4 πλευρές κολλημένες , σε μπλοκ σπιράλ,  σε pad μπλοκ ( η μια μόνο πλευρά κολλημένη) και σε ρολό.

Δείτε εδώ:

Μπλοκ -Pad ακουαρέλας

Χαρτιά – Ρολά ακουαρέλας

Χρώματα - Μολύβια

Μαρκαδόροι – Σετ ακουαρέλας

Αξεσουάρ

Πινέλα ακουαρέλας

 

0 Comment
Blogs

18 July, 2020
Πώς χρησιμοποιώ το Pouring medium της Pebeo.

Το Pouring medium είναι είναι ένα διάλυμα υγρό, γυαλιστερό, διαφανές και δεν κιτρινίζει.

Στεγνώνει στην αφή σε 30 λεπτά έως 1 ώρα ανάλογα με το πάχος της στρώσης.

Εφαρμογές:

1. Διάλυμα ροής για να ρευστοποιήσει τα ακρυλικά χρώματα στις σειρές Studio Acrylics ή Mat Pub, για να αποκτήσετε την επιθυμητή ροή χωρίς αραίωση του χρώματος (σε αντίθεση με την προσθήκη νερού)2. Στην τεχνική Pouring - όπου αναμειγνύεται με το χρώμα για να δημιουργηθεί μια ομαλή και καθαρή ροή των χρωμάτων.


3. Στην τεχνική δημιουργίας φολίδων:

Αναλογίες με χρώματα Studio Acrylics:

1 μέρος χρώματος / 1 μέρος medium / 1 μέρος νερό/ μερικές σταγόνες λάδι σιλικόνης για τη δημιουργία του εφέ  κυττάρων-φολίδων.

Ανακατέψτε πρώτα το χρώμα με νερό. Μόλις αναμειχθεί πλήρως, προσθέστε το medium.

Ανακατέψτε αργά για να αποφύγετε τις φυσαλίδες.

Προσθέστε λάδι σιλικόνης σε πολύ μικρές ποσότητες (μερικές σταγόνες 3-8 ανάλογα με την ποσότητα του χρώματος) .

(Αυτές οι αναλογίες είναι ενδεικτικές μόνο: μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και φινίρισμα)4. Ως γυαλιστερό βερνίκι

Διατίθεται σε συσκευασία των 250 ml500 ml και 1 λίτρου.

Το Λάδι Σιλικόνης είναι το υλικό που προσθέτουμε στο μίγμα ακρυλικό χρώμα /pouring medium (1:1) για τη δημιουργία του εφέ κυττάρων -φολίδων στην τεχνική του Pouring.

Ρίχνουμε 3 έως 8 σταγόνες, ανάλογα με την ποσότητα του μίγματος

Προσοχή: εάν πέσει πάρα πολύ λάδι σιλικόνης, μπορεί να δημιουργήσει κενά σε ορισμένα σημεία).

TIPS:

1. Αφού ρίξετε το μείγμα (χρώμα/medium/λαδί σιλικόνης) στην επιφάνεια που θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής για την επιτάχυνση της δημιουργίας του εφέ κυττάρων.

Προσοχή: Η χρήση του φλόγιστρου πρέπει να γίνει πριν στεγνώσει το μείγμα και σε απόσταση ώστε να μην καούν τα χρώματα.

2. Μόλις στεγνώσει τελείως η επιφάνεια, πρέπει να αφαιρεθεί η περίσσεια λαδιού σιλικόνης.

Σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό στεγνό πανί ή ένα πανί ελαφρώς εμποτισμένο σε οινόπνευμα.

3. Εάν θέλετε να καλύψετε την εργασία σας με κρυσταλλική ρητίνη  Gédéo ή υγρό γυαλί ακολουθείστε τα εξής βήματα:

Α) Σκουπίστε το έργο σας από την περίσσεια λαδιού.

Β) Περάστε την επιφάνεια με το pouring medium ως βερνίκι.

Γ) Όταν στεγνώσει ρίξτε το υγρό γυαλί .

Δείτε το βίντεο:

 

 

0 Comment
Blogs

15 July, 2020
Κατασκευή καλουπιού με αλγινικό

Το αλγινικό ΑLGINSAFE είναι 100% οικολογικό, 100% φυσικό προϊόν και δεν προκαλεί αλλεργίες. Μπορεί να έρθει σε επαφή με το δέρμα  προσοχή να μην καταποθεί. Μπορεί να έρθει σε επαφή με τα μαγειρικά μας σκεύη και να τα πλύνουμε μετά κανονικά με το απορρυπαντικό πιάτων μας.

Ένα μπολ κουζίνας, μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) και ένα ταπεράκι για μεζούρα συνήθως είναι πολύ χρήσιμα, αλλά μπορείτε να τα δουλέψετε με ότι σκεύη θέλετε εσείς

Σε ένα μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση κοίλο για να μην έχει εσωτερικά γωνίες και κολλήσει εκεί σκόνη) βάζουμε ίσες μεζούρες νερού και σκόνης. Ανακατεύουμε πολύ έντονα και γρήγορα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής στην όψη. Αν για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. λόγο σκληρότητας νερού) δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν λίγα σβολάκια που δεν έχουν λιώσει. Το στάδιο την ανάμιξης δεν πρέπει να ξεπεράσει το 1 λεπτό

Βάζουμε μέσα το αντικείμενο που θέλουμε να αντιγράψουμε (π.χ. το χέρι μας) και περιμένουμε μέχρι να πήξει (αν κρατήσουμε σωστά τους χρόνος όπως λέει πίσω από την συσκευασία θέλουμε άλλο 1 λεπτό).

Προσοχή.

Σε  περίπτωση που βγάζοντας το αντικείμενο από το καλούπι του κάνουμε κάποια μικρή ζημιά (π.χ. το σκίσουμε λίγο) φτιάχνουμε ελάχιστο νέο μείγμα και διορθώνουμε την ζημιά

Φτιάχνουμε τον γύψο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και το ρίχνουμε μέσα στο καλούπι μας. Ιδανικά ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα 

Tip: πριν βάλουμε τον γύψο γυρνάμε το αλγινικό προσεκτικά να βγάλει τυχόν νερό που έχει μαζευτεί

Tip2: Αν πάμε να βγάλουμε αντίγραφο από χέρι και φτιάξαμε λίγο υλικό και δεν φτάνει να γεμίσει το καλούπι κρατάμε μέσα το χέρι μας στο λίγο αυτό μείγμα και ζητάμε από κάποιον να μας φτιάξει νέο μείγμα και το συμπληρώνουμε από πάνω.

Καλή επιτυχία!
0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Όμορφα χρωματιστά μπολ με πηλό πορσελάνης

Κατασκευάστε όμορφα χρωματιστά μπολ με πηλό πορσελάνης και ξύλινες σφραγίδες!


1. Με έναν πλάστη από πλέξιγκλας (ή ένα γυάλινο μπουκάλι), ανοίξτε "φύλλο" με τον πηλό, πάχους 2-3mm και διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.

2. Ταμπονάρετε την ξύλινη σφραγίδα με σμάλτο Porcelaine 150 και πιέστε ελαφρά την σφραγίδα σε όλη την επιφάνεια του πηλού

3. Με τη βοήθεια ενός γυάλινου μπολ, αφαιρέστε την περιττή ποσότητα πηλού.

4. Τοποθετήστε με προσοχή τον πηλό από την εσωτερική πλευρά του μπολ, και με ελαφριές κινήσεις πιέστε ώστε να ακουμπήσει καλά τα τοιχώματα.

5. Μετά από 24 ώρες, που ο πηλός θα έχει σκληρύνει, αφαιρέστε τον από το μπολ και με τη βοήθεια ενός γυαλόχαρτου λειάνετε το πάνω μέρος και την εξωτερική επιφάνεια.

6. Ψήστε τον πηλό με προθερμασμένο οικιακό φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.


Το σμάλτο πορσελάνης γίνεται ανεξίτηλο με τη θερμοκρασία, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα σε καθημερινή βάση! Απολαύστε το!


Υλικά:

Σφραγίδα

Πηλός

Σμάλτο Porcelaine 150

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
DIY Καλοκαιρινά Σανδάλια

Μια όμορφη ιδέα που μπορεί να αξιοποιήσει άδεια μπουκάλια κρασιού σαν διακόσμηση!! Επιλέξτε χρώματα που σας αρέσουν και πιάστε τα πινέλα!! Είναι οικονομικό και γρήγορο!


Tip: Εκτός από γκλίτερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφραγίδες με διαφορετικό χρώμα!!


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Το “Do It Yourself” (Κάντο Μόνος Σου) δεν είναι απλά μια τάση, είναι ένας τρόπος ζωής για ανθρώπους με δημιουργικότητα και όρεξη να αλλάξουν ή να προσθέσουν πινελιές στην καθημερινότητά τους. Ξεκινά από απλά πράγματα (ρούχα, παπούτσια, έπιπλα) και καταλήγει σε μια προσωπική φιλοσοφία και άποψη!


Το καλοκαίρι έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα και τα πατουσάκια μας είναι έτοιμα για εξορμήσεις! Τι πιο ενδιαφέρον από το να μοιραστούμε μαζί σας όμορφες ιδέες και συμβουλές που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον!


 

ΝΕΟ: Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε ποικιλία από σανδάλια!!!


ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)


-Κορδέλα λευκή ή χρωματιστή 


-Χάντρες


-Κοχύλια μικρά (προαιρετικά)


-Κόλλα για ύφασμα


-Βελόνα/κλωστήΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Βάλτε κόλλα πάνω στα λουράκια και τυλίξτε την κορδέλα γύρω από αυτά.

Τυλίξτε με την κορδέλα την διχάλα, ενώνοντας τα δύο λουριά και κολλήστε με κόλλα στο τελείωμα.

Ράψτε πάνω στην κορδέλα χάντρες και κοχύλια

Κορδέλες

ΧΑΝΤΡΕΣ MIYUKI DELICA

ΧΑΝΤΡΕΣ ΑΠΛΕΣ

ΚΟΛΛΑ DECOUPAGE ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑ 100ML


 

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)

-Ύφασμα Vivi Gade (μονόχρωμο ή με σχέδια)

-Πιστολάκι σιλικόνης

-Ψαλίδι

-Χρωματιστό κουμπίΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Αναποδογυρίστε τις σαγιονάρες και αφαιρέστε τα κλιπς, ώστε να βγάλετε εντελώς τα λουράκια και να μείνει μόνο η σόλα.

Τοποθετείστε το πέλμα σας στην σαγιονάρα και μετρήστε την απόσταση από την διχάλα μέχρι την φτέρνα σας. Κόψτε δύο λωρίδες πάχους 4cm. Το μήκος της κάθε λωρίδας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10cm περισσότερα από την μέτρηση που κάνατε , για να μπορούν να δεθούν μεταξύ τους (για την κάθε σαγιονάρα χωριστά). 

Περάστε τώρα και τις δύο λωρίδες από την κεντρική τρύπα (διχάλας) και κάντε τους ένα κόμπο στην άκρη. Με την βοήθεια της σιλικόνης κολλήστε το, στο κάτω μέρος της σόλας. Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία και για τις δυο σαγιονάρες. 

Δέστε τις δύο άκρες μεταξύ τους με απλό φιόγκο

Κόψτε άλλες δύο λωρίδες ίδιου πάχους  και μήκους 7-8 cm. Διπλώστε τη λωρίδα και ανάμεσα περάστε το ένα λουράκι. Περάστε την από την τρύπα και με τις δύο άκρες κάντε ένα γερό κόμπο στο κάτω μέρος της σόλας. Κολλήστε και πάλι με σιλικόνη και κόψτε ό,τι περισσεύει. 

Για το διακοσμητικό λουλούδι, από το ίδιο ύφασμα κόψτε 2-3 μοτίβα λουλουδιού και ράψτε τα μεταξύ τους με ένα χρωματιστό κουμπί. Μπορείτε είτε να τα κολλήσετε, ράψετε πάνω στο ένα λουράκι είτε να τα τοποθετήσετε σε μια παραμάνα για να τα βάζετε/βγάζετε όποτε θέλετε!!

ΥΦΑΣΜΑΤΑ TANTE EMA

Vivi Gade

ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΙΝΙ 11X11CM +3 STICK

ΚΟΥΜΠΙΑ


ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΝΗΜΑΤΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σανδάλια απλά ή σαγιονάρα

-Νήματα σε παραπάνω από 1 χρώματα

-Κόλλα για ύφασμα

-Ψαλίδι


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Δένετε το νήμα σας στην άκρη του ενός λουριού και ξεκινάτε να το τυλίγετε γύρω από το λουρί, τοποθετώντας παράλληλα κόλλα και πιέζοντας το νήμα ελαφρά. Προσέχετε να καλύπτονται καλά τα κενά.  Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα, δένετε την άκρη του τελευταίου νήματος, με την άκρη του καινούριου, με ένα κόμπο,  και συνεχίζετε να τυλίγετε κανονικά.

Μόλις περάσετε από το ένα λουρί στο άλλο, «κλείστε» το δένοντάς το με κόμπο στην άκρη.

Περάστε με λίγη κόλλα ξανά τα νήματα από πάνω κα αφήστε να στεγνώσει. Η κόλλα μόλις στεγνώσει θα γίνει διαφανής και θα προστατεύει από την υγρασία.

ΚΟΛΛΑ DECOUPAGE ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑ 100ML

 

 ΠΛΕΓΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Σαγιονάρες απλές (μονόχρωμες)

-Κορδόνια χοντρά (υφασμάτινα λινά ή λωρίδες από ύφασμα)

-Κόλλα σιλικόνης (πιστόλι)

-Ψαλίδι


 


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


Αναποδογυρίστε τις σαγιονάρες και αφαιρέστε τα κλιπς. Βγάλτε τα λουράκια και αφήστε μόνο την σόλα. 

Πάρτε 3 υφασμάτινα κορδόνια (μήκους μεγαλύτερου από το λουρί που αφαιρέσατε)  και περάστε τα στην μία από τις δύο πάνω τρύπες. Κάντε τα κόμπο κάτω από την σόλα και κολλήστε τον με σιλικόνη. 

Από την κανονική πλευρά, πλέξτε τα λουράκια (πλέξη μήκους όσο το λουρί που αφαιρέσατε) και περάστε τις άκρες στην άλλη από τις πάνω τρύπες. Κάντε τα κόμπο μεταξύ τους κάτω από την σόλα και κολλήστε με σιλικόνη.

Τεντώστε το πλεγμένο κορδόνι προς την διχάλα και με ένα κορδόνι διπλωμένο, κάντε μια μικρή θηλιά και περάστε το στην Τρίτη τρύπα (των δαχτύλων). Κάντε κόμπο κάτω από την σόλα και κολλήστε με σιλικόνη. 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ (για δέσιμο γύρω από τον αστράγαλο)


Αν θέλετε να τους δώσετε παραπάνω στυλ, πάρτε δύο μακριά κορδόνια, περάστε τα από την άκρη του ενός υφασμάτινου λουριού, έτσι ώστε να διπλωθούν στην μέση και πλέξτε τα μεταξύ τους, κάνοντάς τα κόμπο στο κλείσιμο. Κάνετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. 

Vivi Gade

ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΙΝΙ 11X11CM +3 STICK

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Μπουκάλια κρασιού με διακοσμητικά στένσιλ!!

Μια όμορφη ιδέα που μπορεί να αξιοποιήσει άδεια μπουκάλια κρασιού σαν διακόσμηση!! Επιλέξτε χρώματα που σας αρέσουν και πιάστε τα πινέλα!! Είναι οικονομικό και γρήγορο!


Tip: Εκτός από γκλίτερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφραγίδες με διαφορετικό χρώμα!!


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Άδειο μπουκάλι κρασιού

-Χρώμα To-Do Fleur

-Έτοιμο ή χειροποίητο στένσιλ

-Γκλίτερ σε όποιο χρώμα θέλετε

-Πινέλο


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


1. Μουλιάστε το μπουκάλι και τις ετικέτες του σε μια λεκάνη για αρκετή ώρα. Αφαιρέστε προσεκτικά τις

ετικέτες έτσι ώστε να μην μείνει χαρτί ή κόλλα πάνω στο μπουκάλι.

2. Με το πινέλο σας, βάψτε το μπουκάλι και περάστε το όσα χέρια χρώματος χρειαστεί για κάλυψη και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έτοιμο στένσιλ, είτε μπορείτε να εκτυπώσετε κάποιο στον οικιακό σας εκτυπωτή και να κόψετε το εσωτερικό.

4. Τοποθετείτε το στένσιλ πάνω στο στεγνό μπουκάλι και σχεδιάζετε το εσωτερικό περίγραμμα με ένα μολύβι.

5. Γεμίζετε το εσωτερικό με κάποιο χρώμα γκλίτερ που επιθυμείτε!!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

TO-DO FLEUR 130ML (για τέλεια κάλυψη!)

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Σκουλαρίκια που μυρίζουν Αιγαίο!!

Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια για εσάς ή για κάποια φίλη!

Χρησιμοποιείστε πολυμερικό πηλό, flakes χρυσού και υγρό γυαλί!


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


1. Κόψτε ένα μικρό μέρος από τον πηλό και πλάστε τον σε δυο μικρές μπαλίτσες.

2. Πιέστε το κέντρο της κάθε μπάλας με την άκρη ενός λεπτού πινέλου (το στέλεχος) όπως δείχνει στη φωτογραφία

3. Τοποθετείστε μέσα την βάση του σκουλαρικιού.

4. Ψήστε τον πήλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε οικιακό φούρνο.

5. Μόλις κρυώσει, περάστε με το πινέλο σας όλη την εξωτερική επιφάνεια με μιξιόν νερού και αφήστε για 15'.

6. Τοποθετείστε τα flakes χρυσού όπου βάλατε το μιξιόν. Αφαιρέστε όσα δεν έχουν κολλήσει.

7. Ρίξτε μερικά ρινίσματα από το χρυσό μέσα στην τρύπα και έπειτα γεμίστε την με υγρό γυαλί.

8. Αφήστε να στεγνώσει ακρετές ώρες και είναι έτοιμα!!!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

FIMO

MIXTION ΝΕΡΟΥ 75ML

ΝΙΦΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΧΡΥΣΕΣ

ΝΙΦΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ

ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ 2 ΣΥΣΤ. 150ML
0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Art & Handicraft τεύχος 2

Το δεύτερο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Art & Handicraft είναι έτοιμο και σας περιμένει να το διαβάσετε εδώ!


Περιεχόμενα:

Κατασκευές με ύφασμα σελ.4

Μεταποίηση παπουτσιών σελ. 6

Αναπαλαίωση επίπλου με Shabby Chic σελ. 8

Αφιέρωμα στο ψηφιδωτό σελ. 12

Τα 20 πράγματα που κάνουν οι δημιουργικοί άνθρωποι σελ. 16

Κρακελέ σελ. 18

Origami σελ.20

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ

Ξύλινο κουτί με μανταλάκια και διακοσμητικές μινιατούρες!


ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


-Ξύλινο κουτί με μανταλάκια

-Διακοσμητικές μινιατούρες

-Τσόχα σε χρώμα της επιλογής σας

-Μικρά κουμπιά

-Χαρτί scrabooking ή ύφασμα Tante Ema, Vivi Gade

-Κόλλα χειροτεχνίας για χαρτί και ύφασμα

-Χρώματα To-Do Fleur

-Πινέλο

-Ψαλίδι

-Βελόνα/κλωστή


1. Αφαιρέστε όλα τα εξαρτήματα από το κουτί (πλάτη και τζαμάκι). Πάρτε κάποιο χαρτί για scrabooking της επιλογής σας ή κάποιο ύφασμα και κολλήστε το

με την ειδική κόλλα στην ξύλινη πλάτη. Αυτό θα είναι το φόντο στο κουτί σας.


2.  Βάψτε το εξωτερικό κάδρο με ένα χρώμα To-Do Fleur, και το εσωτερικό με κάποιο άλλο.3. Σε ένα απλό χαρτί, σχεδιάστε ένα μπουφανάκι, σαν αυτό στη φωτογραφία και κόψτε το. Διπλώστε την τσόχα στα δύο και τοποθετείστε πάνω το χάρτινο σχέδιο.

Με το ψαλίδι, κόψτε την τσόχα με βάση το πατρόν που έχετε σχεδιάσει. Θα δημιουργηθούν δυο ίδια μπουφάν από τσόχα.4. Ράψτε τα δυο αυτά κομμάτια μεταξύ τους. Μπορείτε μόλις τα ράψετε, να κόψετε στα δύο την μία όψη, και να ράψετε κουμπάκια.5. Βάλτε τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα μέσα στο κουτί σας, περάστε το τζαμάκι και έπειτα τοποθετείστε την πλάτη. Το κουτί σας είναι έτοιμο!!!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 9-13 CM 3

ΚΟΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ-ΥΦΑΣΜΑ 250GR

ΧΡΩΜΑΤΑ

ΤΣΟΧΕΣ-ΑΦΡΩΔΗ

ΚΟΥΜΠΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ 0.7CM

ΧΑΡΤΙΑ SCRAPBOOKING

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ…ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

Επαναχρησιμοποιήστε τα χαρτικά σας δημιουργώντας!


Αν έχετε αποκόμματα από εφημερίδες ή κόμιξ που δεν διαβάζετε πια, μην τα πετάξετε!! Το ντεκουπάζ με χαρτί από κόμιξ ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, εφημερίδες, χειρόγραφα, έχει γίνει πλέον μόδα! Είναι εύκολο και αλλάζει γρήγορα και εντυπωσιακά τα αντικείμενα σας είτε πρόκειται για σκουλαρίκια, παπούτσια και άλλα τέτοια αξεσουάρ, είτε για μπολ αποθήκευσης, κουτιά μέχρι και έπιπλα σαλονιού, μπάνιου κλπ. Εφαρμόζεται παντού, σε όλες τις επιφάνειες που μπορούν να διακοσμηθούν, είναι ευφάνταστο και αισθητικά όμορφο!


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Πρόκειται για μια διαδικασία απλή και γρήγορη! Αναλόγως την επιφάνεια που θέλετε να επεξεργαστείτε θα χρειαστείτε και τα αντίστοιχα υλικά. Γενικότερα στις πορώδεις επιφάνειες (ξύλο, χαρτόνια, κεραμικά) και στις μεταλλικές είναι καλό να έχει προηγηθεί αστάρωμα για να κλείσουν οι πόροι και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα χωρίς να το επηρεάσει η υγρασία.


ΥΛΙΚΑ:

-Κόμιξ, εφημερίδες κλπ

-Primer λευκό (αστάρι)

-Κόλλα ειδική για ντεκουπάζ (μπορείτε να προμηθευτείτε και την ειδική κόλλα-βερνίκι και να μην χρειαστεί να περαστεί το αντικείμενο με βερνίκι στο τέλος)

-Βερνίκι νερού

-Πινέλο

-Ψαλίδι


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:

1. Με το πινέλο, περνάτε την επιφάνεια με αστάρι (αν χρειάζεται).

2. Μόλις στεγνώσει εντελώς, τοποθετείτε τα αποκόμματα από κόμιξ που επιλέξατε πάνω στην επιφάνεια του αντικειμένου. Αφού βεβαιωθείτε που θα το τοποθετήσετε απλώστε μια στρώση κόλλας από πάνω του μέχρι να το καλύψετε τελείως. Η φορά του πινέλου θα πρέπει να είναι από το κέντρο του χαρτιού προς τα έξω για να αποφύγετε τις φουσκάλες.

3. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια με τα χαρτιά.

4. Μόλις στεγνώσει εντελώς η κόλλα, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, περάστε το αντικείμενο με βερνίκι νερού. Μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε την κόλλα-βερνίκι, ώστε να μην χρειαστεί το τελευταίο βήμα.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

ΑΣΤΑΡΙ -PRIMER ΛΕΥΚΟ 200ML

ΚΟΛΛΑ+ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ DECOUPAGE 250ML0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Art & Handicraft τευχος 1

Το νέο μας μηνιαίο περιοδικό με τεχνικές και ιδέες για το χόμπυ και τη ζωγραφική μόλις έφτασε!! Το Art & Handicraft είναι ηλεκτρονικό και είναι όλο δικό σας!!  Απολαύστε το εδώ!0 Comment
Blogs

26 May, 2017
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ (Chalk silk)

Η υγρή κιμωλία (chalk silk) είναι ένα ακρυλικό χρώμα που χρησιμοποιείται στην διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ονομάζεται έτσι, καθώς δίνει μια βελούδινη και ματ υφή όπως ακριβώς και η κιμωλία, από την οποία έχει πάρει το όνομά του.


Μια βασική του ιδιότητα είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Μπορεί να περαστεί σε όλες τις επιφάνειες (ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, κεραμικό κλπ), χωρίς να έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια με γυαλόχαρτο και αστάρι. Αντιθέτως λειτουργεί σαν βάση και διατηρεί τις ιδιότητες του ασταριού καθώς προστατεύει από την υγρασία, κλείνοντας τους πόρους της επιφάνειάς μας. Συχνά χρησιμοποιείται για να αναπαλαιώσει έπιπλα, τοίχους, ταβάνια, πατώματα, χωρίς καμία δυσκολία.


Η χρωματική του παλέτα παντρεύει την αισθητική και την μόδα του 18ου αιώνα μέχρι του 20ου . Μπορείτε να την επεκτείνετε κι άλλο αναμειγνύοντας τα χρώματα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να αυξήσετε αυτήν την γκάμα. Τα χρώματα αυτά δεν έχουν οσμές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έχοντας σαν βάση το νερό.


Η ιδιαιτερότητά τους δεν είναι άλλη από το υπέροχο αποτέλεσμα που δίνουν στα αντικείμενά σας. Το ρομαντικό αλλά και λιτό στυλ μιας άλλης εποχής, θα σας ενθουσιάσει και θα αναζωογονήσει τις αντίκες σας ή έπιπλα που δεν σας άρεσαν. Απλά κομοδίνα ή καρέκλες μέχρι ολόκληρα σύνθετα και βιβλιοθήκες, μπορούν να μετατραπούν εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ, σε νεοκλασικά έπιπλα, σε χρώματα παλ, φωτεινά και με υπέροχο ματ φινίρισμα.


Μπορείτε πάντα, όλα αυτά να τα συνδυάσετε με υφάσματα λινά, αέρινα, με λεπτομέρειες δαντέλας, όλα σε παλ τόνους.


Η διαδικασία είναι απλή. Καθώς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, περνάτε με ένα πινέλο ή ρολό ένα χρώμα υγρής κιμωλίας της επιλογής σας πάνω στο έπιπλο. Επειδή είναι πολύ καλυπτικό, δε χρειάζεται δεύτερο χέρι. Αφήνετε να στεγνώσει και με το γυαλόχαρτο (ακόμα και με πανάκι) αφαιρείτε από κάποια σημεία (πχ. γωνίες) το χρώμα και δημιουργείτε έτσι ένα αποτέλεσμα «φθαρμένου» από τον χρόνο επίπλου. Στο τέλος μπορείτε να περάσετε ένα ματ βερνίκι για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα Chalk silk. Το ένα ως βάση και το δεύτερο πάνω από την βάση, έτσι ώστε όταν αφαιρέσετε με το γυαλόχαρτο την πάνω στρώση, να αποκαλυφθεί το χρώμα της βάσης και να σας δώσει μια διχρωμία στο τελικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά (χωρίς δηλαδή τη βάση), η διχρωμία θα προκύψει από το ίδιο το χρώμα του αντικειμένου (πχ. ξύλου).Ό, τι και να κάνετε από τα δύο, το εφέ του παλιού, φθαρμένου αλλά σε στυλ “shabbychic” επίπλου, θα το πετύχετε χωρίς δυσκολία.

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Χρώμα μαυροπίνακα για πορσελάνηΔείτε πως μπορείτε να γράψετε με κιμωλία στις αγαπημένες σας κούπες, χρησιμοποιώντας το μοναδικό χρώμα μαυροπίνακα για πορσελάνη της PEBEO!0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Κορνίζα από υγρό γυαλί

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε απίστευτες κορνίζες (όπως και κοσμήματα, κρεμαστά και οποιοδήποτε άλλο μικροαντικείμενο μπορείτε να φανταστείτε) χρησιμοποιώντας μόνο το Siligum και τη νέα σειρά χρωματιστών υγρών γυαλιών της PEBEO!


Siligum

Pearl Resin0 Comment
Blogs

26 May, 2017
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑΥΛΙΚΑ:


-Υφάσματα Vivi Gade design cotton fabric

-Μαύρη τσόχα

-Χρωματιστό υφασμάτινο κορδόνι

-Χάντρες

-Λίγο μαύρο νήμα

-Βαμβάκι

-Ψαλίδι

-Βελόνα/κλωστήΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


1.Για να κατασκευάσετε τρία πουλάκια, πάρτε τρία υφάσματα Vivi Gade διαφορετικών σχεδίων και κόψτε τρία κομμάτια διαστάσεων 7x14cm.


2.Για να κατασκευάσετε το ράμφος, κόψτε τρία κομμάτια μαύρης τσόχας διαστάσεων 9x2,5cm. Διπλώστε στα δύο το κάθε κομμάτι και κόψτε διαγωνίως (αριστερά και δεξιά) και θα δημιουργηθεί ένα τρίγωνο (διπλωμένο). Ράψτε τις πλευρές του με μια κλωστή.


3.Διπλώστε τα υφάσματα Vivi Gade στα δύο με την εξωτερική πλευρά του υφάσματος προς τα μέσα. Τοποθετείστε το διπλωμένο ράμφος ανάμεσα στο διπλωμένο ύφασμα και ράψτε το. Αναποδογυρίστε τα υφάσματα για να εμφανιστεί το σχέδιο.


4. Ράψτε γύρω-γύρω το ύφασμα Vivi Gade και πριν το κλείσετε τελείως, γεμίστε το με βαμβάκι.


5. Παράλληλα με την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να περάσετε και τα υφασμάτινα κορδόνια και να ραφτούν κι αυτά μαζί, στο κλείσιμο.


6. Μπορείτε να περάσετε χάντρες στα κορδόνια και να τα κλείσετε κάνοντας κόμπο.


7. Για μάτια, κάντε 2 βελονιές ,με μαύρο νήμα, σταυρωτές.

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Shabby chicΤι είναι επιτέλους αυτό το “shabby chic”; Πάνω από όλα είναι στυλ!


Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες από υπέροχα σπίτια της Εγγλέζικης εξοχής με γλυκούς παστέλ τόνους, ρομαντικά έπιπλα αντίκες, πανέμορφα κουζινικά αλλά και παράταιρα στυλάτα σερβίτσια για τσάι. Το στυλ αυτό ξεκινάει από την Μ. Βρετανία και έχει σαν βάση το vintage deco αλλά και το ρομαντικό chic.

Σήμερα έρχεται στα χέρια μας με τη μορφή ενός κεριού παλαίωσης που μεταμορφώνει στην κυριολεξία τα παλιά μας έπιπλα (και όχι μόνο) και τους χαρίζει την φρεσκάδα αλλά και την γλυκιά νοσταλγία της μιας άλλης εποχής.

Πάρτε λοιπόν τα παλιά σας κομοδίνα από το υπόγειο, ή τα έπιπλα της γιαγιάς που δεν σας ταίριαζαν μέχρι τώρα στον χώρο και δημιουργείστε!

Θα χρειαστείτε το ειδικό κερί παλαίωσης “shabby chic”, γυαλόχαρτο, 2 ακρυλικά χρώματα της επιλογής σας (παστέλ), και μια πατίνα νερού ( το χρώμα το επιλέγετε βάσει του αποτελέσματος που επιθυμείτε).


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ:


1. Με το γυαλόχαρτο, αφαιρούμε το βερνίκι από την επιφάνεια που θα εργαστούμε. Σε περίπτωση που η επιφάνεια δεν έχει βερνίκι ακολουθούμε το επόμενο βήμα.


2. Ασταρώνουμε την επιφάνεια για να κλείσουμε όλους τους πόρους και να «κάτσει» καλύτερα το χρώμα. Το αστάρι, προστατεύει την επιφάνειά μας από την υγρασία, βασικό εχθρό του χρώματος, αλλά και κάνει λεία την επιφάνεια, αφαιρώντας έτσι τις τυχόν ατέλειες του ξύλου..


3. Αφού στεγνώσει το αστάρι, επιλέγουμε ένα ακρυλικό χρώμα σε παστέλ τόνους και περνάμε όλες τις επιφάνειες του επίπλου. Αν χρειαστεί(ανάλογα με την ποιότητα του ακρυλικού) , περνάμε και δεύτερο χέρι και περιμένουμε να στεγνώσει εντελώς.


4. Με ένα πανάκι, απλώνουμε το κερί “shabby chic” στις γωνίες του επίπλου, και σε όποια σημεία θέλουμε. Το αφήνουμε ιδανικά ένα 24ωρο.


5. Περνάμε το δεύτερο ακρυλικό μας σε όλη την επιφάνεια του επίπλου και περιμένουμε να στεγνώσει.


6. Με το γυαλόχαρτο, τρίβουμε απαλά όλα τα σημεία εκείνα που είχαμε περάσει το κερί μας. Μόλις αρχίσει να φαίνεται το χρώμα που βρίσκεται από κάτω, ξύνουμε μέχρι να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.


7. Αφού τελειώσουμε το τρίψιμο, παίρνουμε την πατίνα νερού και την απλώνουμε με το πινέλο (μπορούμε να το κάνουμε με ένα πανάκι ή και το δάχτυλό μας) σε όσες επιφάνειες του επίπλου θέλουμε. Σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι για να αφαιρέσουμε την περιττή πατίνα, μέχρι να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.


8. Περνάμε με ένα βερνίκι ματ ή σατινέ το έπιπλό μας και είναι έτοιμο!!

0 Comment
Blogs

26 May, 2017
Προβατάκια από πηλό και μαλλί felt

1.Πλάστε με ελαφρύ πηλό το σώμα και το κεφάλι του πρόβατου.


2.Φτιάξτε μικρές μπάλες από τον πηλό και κόψτε τις άκρες με ψαλίδι ώστε να σχηματιστούν τα πόδια. Αφήστε 24 ώρες να στεγνώσει και ζωγραφίστε με ακρυλικό χρώμα τα μάτια.


    

3.Κολλήστε πάνω στον πηλό ένα μεγάλο κομμάτι μαλλί, με πιστόλι σιλικόνης ή κόλλα PVA χειροτεχνίας.


Tips: Αντί για ελαφρύ πηλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηλό πορσελάνης, δίνοντας έτσι στα προβατάκια  μια πιο λαμπερή κι εκλεπτυσμένη όψη.


0 Comment
Blogs

26 May, 2017
ΚΟΥΤΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΜΕ STENCIL

1.Απλώστε πάνω στο ξύλινο αντικείμενο, ασημί ακρυλικό χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει καλά.


2.Τοποθετείστε, στις πλαϊνές επιφάνειες, το στένσιλ, σε σχέδιο της επιλογής σας.


3.Με ένα σφουγγάρι χρωματίστε, το κομμένο μοτίβο του στένσιλ, με γκρί σκούρο χρώμα.


4.Αφαιρέστε προσεκτικά το στένσιλ και θα φανεί το μοτίβο.


5.Καθαρίστε το στένσιλ και χρησιμοποιείστε το ξανά και στις υπόλοιπες πλευρές, περιμετρικά.


6.Μόλις στεγνώσει το χρώμα, διακοσμείστε τα μοτίβα, περνώντας τα με χρυσό γκλίτερ.

0 Comment
Blogs

25 May, 2017
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΤΥΛ “TIFANNY”

1.Τυπώστε ένα μοτίβο της αρεσκείας σας, στον οικιακό σας εκτυπωτή. Τοποθετείστε το μοτίβο στο εσωτερικό του μπουκαλιού/βάζου.
2.Ζωγραφίστε πάνω στο γυαλί το περίγραμμα της εικόνας χρησιμοποιώντας μαύρο relief. Αφήστε να στεγνώσει καλά.3.Χρησιμοποιείστε χρώματα για γυαλί ή χρωματιστά περιγράμματα για να κάνετε τα γεμίσματα


0 Comment
Blogs

25 May, 2017
ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ

1. Σ' ένα λευκό γάντι για φούρνο, ζωγραφίστε δικά σας σχέδια, χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους για ύφασμα, σε διάφορα χρώματα.


2.Χρησιμοποιείστε το οικιακό σας σίδερο (χωρίς ατμό) για να σιδερώσετε το ύφασμα, ώστε να στερεοποιηθεί το χρώμα πάνω στο γάντι.


0 Comment
Blogs

25 May, 2017
ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ

1. Εκτυπώστε ένα μοτίβο μπαλαρίνας στον οικιακό μας εκτυπωτή (θα βρείτε αρκετά αναζητώντας “ballerina template”)

Διαλέξτε ένα χαρτί για scrapbooking με σχέδια και μοτίβα της αρεσκείας σας και τοποθετείστε το μοτίβο της μπαλαρίνας πάνω σε αυτό.

Mε ένα κοπίδι (ή ψαλίδι), χαράξτε το περίγραμμα στης μπαλαρίνας, έτσι ώστε να κοπούν και τα δύο χαρτιά μαζί (και της μπαλαρίνας και του scrapbooking).


   

2. Μόλις τελειώσετε με την μπαλαρίνα, κάντε ακριβώς την ίδια διαδικασία για να κόψετε 1-2 αστεράκια. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί scrapbooking με διαφορετικά σχέδια από αυτά της μπαλαρίνας.


 

3. Περάστε κλωστή με την βελόνα, από το χέρι της μπαλαρίνας και κρεμάστε τα αστέρια σας στην άκρη αυτής της κλωστής. Για να τα σταθεροποιήσετε, δημιουργείστε κόμπο στις δύο άκρες της κλωστής.  

Κάντε την ίδια διαδικασία, περνώντας κλωστή στο κεφάλι της μπαλαρίνας και δημιουργώντας θηλιά, για να μπορείτε να την κρεμάσετε.


 

0 Comment
Blogs

25 May, 2017
Εταζέρα cupcakes


Υλικά:


MDF-εταζέρα, 45 cm, 1 τεμάχιο

White base (primer)

DecoArt , taupe, 1 μπουκαλάκι

Ύφασμα Tante ema, 1 φύλλο

Κόλλα Tante ema, 1 μπουκαλάκι

Μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα, 1 φύλλο   

Κόλλα multi (πολλαπλών χρήσεων)Οδηγίες:


Συναρμολογήστε τα κάθετα μέρη της άβαφης εταζέρας, κολλήστε με κόλλα multi και περάστε τα κομμάτια δύο φορές με white base.
Βάψτε τις δύο πλευρές των οριζόντιων επιφανειών και της λαβής σε σχήμα λουλουδιού με χρώμα DecoArt γκρι ανοιχτό. Απλώστε ομοιόμορφα ένα στρώμα κόλλας Tante ema στην μία πλευρα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ύφασμα και λειάνετε με το μήλο της παλάμης του χεριού. Αφήστε το να ξεραθεί καλά. Κολλήστε την κατάλληλη για τρόφιμα μεμβράνη στο επάνω μέρος της επιφάνειας και κόψτε κατά μήκος των περιγραμμάτων.

 
0 Comment
Blogs

25 May, 2017
Δημιουργία αποχρώσεων

Βερίκοκο = 2 μέρη πορτοκαλί + 1 μέρος κίτρινο

Νερό = 5 μέρη μπλε ουρανού + 1 μέρος πράσινο φύλλου

Αβοκάντο = 4 μέρη κίτρινο + 1 μέρος πράσινο φύλλου + μια πινελιά μαύρου

Μπεζ = 3 μέρη λευκό + μόλις ένα άγγιγμα του καφέ

Βουργουνδία = 5 μέρη ρόζ + 1 μέρος βιολετί

Chartreuse = 5 μέρη Κίτρινο + 1 μέρος πράσινο φύλλου

Μπρονζέ = 1 μέρος Κίτρινο + 1 μέρος καφέ + 1 μέρος κόκκινο

Κοραλί = 3 μέρη ρόζ + 2 μέρη Κίτρινο

'Βρώμικο' ρόζ = 5 μέρη ρόζ + 1 μέρος βιολετί

Χρώμα δέρματος = 1 μέρος ροδάκινο  σε 2 μέρη μπεζ.


Μπορείτε να πάρετε μια πιο σκοτεινή τονικότητα προσθέτοντας μια νότα καφέ μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση.

Χρυσό = 10 μέρη Κίτρινο + 3 μέρη Πορτοκαλί + 1 μέρος κόκκινο

Σταφύλι = 1 μέρος μπλε ουρανού + 6 μέρη ρόζ

Λεβάντα = 5 μέρη ροζ + 1 μέρος βιολετί

Πράσινο φύλλου = 1 μέρος Πράσινο και 2 μέρη Κίτρινο.


Αναμίξτε πινελιές από λευκό για να πάρει διάφορες αποχρώσεις του φωτός.

Ανοιχτό καφέ = 7 μέρη κόκκινο  + 2 μέρη κίτρινο + 1 μέρος μπλε

Lime Green = 5 μέρη Κίτρινο + 1 μέρος  Πράσινο

Κάστανο = 4 μέρη Κόκκινο + 2 μέρη Βουργουνδία

Μωβ = 5 μέρη ρόζ + 2 μέρη Πορτοκαλί + 2 μέρη Κόκκινο + 2 μέρη Μαύρο

Navy Blue = 1 μέρος μπλε ουρανού + 1 μέρος  βιολετί

Πορτοκαλί = 6 μέρη Κίτρινο + 2 μέρη κόκκινο

Ροδάκινο = 2 μέρη πορτοκαλί + 2 μέρη λευκό

Ροζ = Ανακατέψτε 1 μέρος κόκκινο + 2 μέρη Λευκό

Δαμάσκηνο = Ανακατέψτε 1 μέρος βιολετί + μόλις ένα άγγιγμα του κόκκινου

Βατόμουρο = 3 μέρη ρόζ + 1 μέρος κόκκινο

Τριανταφυλλί = 8 μέρη Κόκκινο + 1 μέρος μπλε

Ρουμπινί = 1 μέρος κόκκινο + μόλις ένα άγγιγμα μαύρου

Σκουριά = 8 μέρη Πορτοκαλί + 2 μέρη Κόκκινο + 1 μέρος καφέ

Ασημί ή γκρι = 1 μέρος μαύρο + 1 μέρος μπλε.


Αναμίξτε σε πινελιές από λευκό για να πάρει την επιθυμητή απόχρωση

Μπλε ουρανού = 1 μέρος μπλε + 2 μέρη λευκό

Κυπαρισσί = 1 μέρος μπλε + 1 μέρος πράσινο

Τυρκουάζ = 6 μέρη μπλε ουρανού + 1 μέρος κίτρινο

Βιολετί = Ανακατέψτε 1 μέρος κόκκινο + 1 μέρος μπλε

0 Comment